A Föld a szeretet iskolája

Szerző: nevtelensz Közzétéve:

A Föld nem a jólét, nem a dőzsölés, nem a mulatság, de nem is a szenvedés és jajok hazája, hanem a szeretet iskolája.
Ide kell jönni a szellemeknek, hogy szeretetet tanuljanak.
Azért kell emberi testet ölteniük, hogy ezzel az egyenruhával ellátva közeledhessenek egymáshoz, akiket érzéseik, gondolkozásuk, eszméik nagyon messze elválasztanak egymástól a szellemvilágban.

A mai kor vallása – A Testetöltés 13. lap

Nincs ugrás a természetben. Haladni is csak fokonként lehet előre. Nem lehet a télből egyszerre a nyárba jutni. Nem lehet a didergő fagyos szíveket egyszerre meleg helyre vinni, mert még kárukra válna ahelyett, hogy használna nekik.
Így kell fejlődni napról-napra a virágnak is, és így kell haladnia évről-évre és életről-életre a szellemnek (az embernek) a szeretetben. Azért mondom én, hogy a föld a szeretet iskolája, ahol osztályokra van berendezve az élet. Mert a föld bukott világ és engesztelve kell önmagát tisztítania. Ez a feladata a rajta élő embereknek.

A mai kor vallása – A Testetöltés 27. lap

A Föld a szeretet iskolája, ide kell jönni a szellemeknek testet ölteni, hogy a szeretetet megtanulják. Ezt mondom én, és nekem igazat fog adni mindenki, ki a földi életet pontosan, lelkiismeretesen tanulmányozza.
A föld bukott világ, s a rajta levők bukását is a törvényből való kilépés okozta; ez a törvény pedig a szeretet. Ez az egyetlen törvény, hatalom és tudás, amely nincs változásnak, alakulásnak alávetve, mert: „az ég és föld elmúlik, de az én beszédem örökké fennmarad” mondja az Úr. És vajon miről beszélt Ő, a szeretett Megváltó? Folyton-folyvást csak a szeretetről és az abból kifolyó kötelességekről.

A mai kor vallása – A Szeretet 102. lap

A Föld a szeretet iskolája, és ebben a különböző osztályok a szívben élő hit és szeretet szerint oszlanak meg. A különböző szenvedések megtanítják az embert türelemre; a sorscsapások letörik a gőgöt, s az önmagában való bizalmat; a szomorúság, bánat kifárasztja a lelket, s ez vigasztalásra szorulva keresi Istentés a résztvevő szívek barátságát. Bármily szenvedés legyen is az, testi vagy lelki, csak a szabadulást sürgeti, és arra ösztönzi az embert, hogy akármilyen módon a segítséget keresse. És így nehezen bár, de mégis hozzáfordul Teremtőjéhez még a hitetlen is, s a fájdalom óráiban elröppennek ajkáról e szavak: „Istenem, segíts meg!” Mily végtelen fájdalommal tekint ilyenkor a jó Atya, a szeretet Istene az ő szenvedő, kétségbeesett, tévelygő gyermekére, de mégis meg kell tenni; a keserű orvosságot be kell adni, hogy eléressék vele a lelki gyógyulás.

A mai kor vallása – A Szeretet 103-104. lap


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Pinterest