Vallások és a spiritizmus

Szerző: nevtelensz Közzétéve:

Vallások és a spiritizmus

“Azért ne dobja félre senki olvasatlanul e kicsiny munkát, mert az idő meghozza a maga eseményeit és „A mai kor vallása”, mely most még csak kévéseké, meg fogja tenni hódító körútját, felszívja a földön élő összes vallásokat, és egyesíteni fogja magában mindazokat a tanokat, melyeket az örök élet beszéde keltett életre. És akkor már nem kicsi mécsvilágként fog a földön egyeseknek világítani, hanem világot melegítő örök fény gyanánt, hatalmas sugarakat lövell a sötétség birodalmába, és elpusztít mindent, ami neki ellenáll.”

A mai kor vallása – Eszter médium

“Hiszen az Istent igazságosnak hirdeti minden vallás, és azt tanítja a szentírás, hogy mind egyforma teremtményei, egyforma gyermekei vagyunk a mi Atyánknak, Istenünknek!
(…)
“…meg kell nyugodni Isten akaratában, ha csapás, ha bánattal, ha szenvedéssel látogat meg az Úr, mert minden így van jól, ahogy van, ezt tanítja a vallás, és ezzel vigasztalja meg a szenvedőt az Isten szolgája.”
Én azt mondom: igaza van neki, de neked is igazad van, mikor azt kérdezed utána: miért? Mikor te nem vétettél senkinek, nem akartál rosszat soha, és mégis neked kell szenvedni, annak pedig, aki talán szándékosan cselekszi a rosszat, sőt határozottan ellene van minden jónak és igaznak, annak minden sikerül.
(…)
“Feljajdul benned az igazságérzet, és ha idáig hittél is, most a szenvedésben megérlelődik benned a hitetlenség, mert szerinted nincs igazság még a vallásban sem. És elkezdesz észszerűen gondolkozni, kitalálod, hogy a hitet és a vallást, az Istent és az igazságot csak azért hirdetik, hogy a tudatlanokat kizsákmányolás céljából félrevezessék.
(…)
“A hit, a vallás: mese! Isten nem létezik, nem látta senki. Ha létezne, nem történne ennyi égbekiáltó igazságtalanság, mert nem engedné megtörténni. A természet igazgat mindent, azt látjuk és azt hisszük, amit látunk.”
(…)
“…hitre való hajlamot magukkal hozott emberek a vakhitben keresik lelkük ima utáni vágyódásának kielégítését, és így mindenképpen fonákul áll az eszme…”
(…)
“Hiányzik a bizonyosság, hiányzik az a biztos alap, amelyre építhet az, ki az életet és az élet célját kutatja. Mindenhol hiányzik az, ami a vallást vallássá és a lelket boldoggá teszi.”
(…)
“Egyetlen érzés az, ami felemel, egyetlen gondolat az, ami mindenre gyógyítólag tud hatni, legyen az egyéni vagy társadalmi kérdés megoldása: a szeretet!”
(…)
“Van-e olyan ember, aki ha jót tesz, nem azért teszi, hogy a többiek lássák, vagy bármiképpen észrevegyék? Vagy aki jótéteményeit
elfelejteni és saját hibáit egyre szem előtt tartani igyekezne? Ilyen ember – sajnos – vajmi kevés van, és ezek azok a kevesek, akiknek van vallásuk. Van egy biztos alapra épített házuk, amely megóvja őket az idő viszontagságaitól. Ezek nem tévelyegnek, legyenek bármely vallásfelekezethez tartozók is.
Ők tudják, hogy van lelkük, hogy van egy halhatatlan szellemük, mert érzik, hogy valami őket egyre ösztönzi, egyre nógatja a jóra, a szépre. Fel van írva lelkükben a szeretet törvénye, az parancsol, az irányítja minden tettüket és gondolatukat. Ez az igazi vallás, az igazi krisztusi parancsolat.”
(…)
“Én azt mondom, maradj a középúton: higgy, de ne vakon. És ha kételkedsz, szerezz meggyőződést, és ha meggyőződtél, el fogod ismerni, hogy a legmagasabb törvény a szeretet, és az egyedül üdvözítő vallás a szeretet vallása. Tehát ha szeretsz, van vallásod.”
(…)
“Ha nem tudsz szeretni, nincs vallásod, bármely vallásfelekezethez tartozzál is. Mikor levetetted tested, ha a szeretet el nem kísér, ott állsz vallás nélkül, bár világi vallásod szerint szent életet éltél is.”

A mai kor vallása – Eszter médium

Kategóriák:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Pinterest