Egy Előszó előszava

Szerző: nevtelensz Közzétéve:

Az elmúlt hetekben volt egy beszélgetésem egy különlegesen intellektuális ismerősömmel. Megkérdezte, hogy akkor a spiritiszták mit csinálnak? Asztaltáncoltatás és kopogtatás, mint a régi szép időkben? Hüledeztem. Persze, mondtam hogy nem így van, mert ma az a legfontosabb, hogy a szellemi vezetés által lefektetett világos, egyértelmű mondatok a könyvekben vannak. azt olvassuk, értelmezzük stb.
Ám, e héten kedden a csoportos órán (véletlenül??) olvasásra elővettük a Névtelen Szellem közleményei I.-et, és mit olvastunk Pátkai Pál előszavában?
Az asztaltáncoltatás és a fizikai jelenségek hajhászása idejétmúlt dolog; akik még ezzel foglalkoznak, azok még nem értették meg, hogy a spiritizmus a tisztább szellemek magasztos munkája, akik Krisztus isteni gondolatait törekszenek fokozatunkhoz mérten belesugároztatni a mi gyenge szellemünkbe, hogy megmentsenek bennünket a tovább-süllyedéstől, s a Jónak mindig hasznavehetőbb közvetítőivé neveljenek.”

Világos. Úgy gondolom, semmi sem véletlen.
Szükség van a kisebb adagokban tanulásra, hogy jobban értsük, világosabban fogalmazhassuk válaszainkat önmagunknak és másoknak.
Elindítok tehát heti rendszerességgel egy posztsorozatot, amiben is vasárnaponként a Névtelen Szellem közleményei I. fejezeteit olvashatjátok, vasárnapról-vasárnapra.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Pinterest